maandag 19 januari 2015

Kleerhanger

Mijn werkgever, Waternet, zorgt best goed voor haar werknemers. Zo zijn er allerlei regelingen en faciliteiten, waaronder een bedrijfsfitness. Bij deze fitness horen kleedkamers en een speciale kast op sportkleding te laten drogen. Bijna alle fietsforenzen maken hier ook gebruik van.

Zo'n droog kast is een goed idee. Als je 's ochtends je klamme of natte fietskleding in de kast hangt, zijn deze 's middags voor het aantrekken weer droog. Het gaat ook wel eens, of meer dan eens mis.

Door het openbare karakter van de droogkast en matig toezicht op het gebruik verrommelt de kast. Er verdwijnen kleerhangers en soms zelfs kledingstukken. En het wordt ook steeds drukker. Fietsen is blijkbaar populair, zeker met E. 

Bananen en hun piloten weten wat een goede hangcultuur is, anderen hebben meer met bukken en oprapen of kortsluiting.

Nu kwam ik op het idee om dan maar zelf twee kleerhangers mee te nemen. Maar ja, dat deze vervolgens verdwijnen is niet ondenkbaar, eerder reëel. Om die kans tot een minimum te beperken heb ik een gewone kleerhanger en een rokhanger gepimped. (De rokhanger is voor mijn badlaken!) 

Kleur;natuurlijk GEEL! Naam er op in een Strada-lettertype, uit de vrije hand. En een stukje gele isolatietape om de haak, ook met mijn naam erop. Zo hoop ik gasthangers sneller te betrappen. Als er kleren op de hanger hangen zie je de mooie kleur immers niet meer.

Op hoop van zegen!

4 opmerkingen:

 1. Hoi Jan,

  Ik had van jou toch wel een ultralichte zelfgemaakte carbon-kleerhanger verwacht!

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Erwijn en Tante Lies,

   Soms mag het simpel. En een koolstof kleerhanger ben ik zeker kwijt!

   Groet,

   Jan

   Verwijderen
  2. Gps-tracker inbouwen?

   Groet
   Erwin

   Verwijderen
 2. Wij hebben op het werk gelukkig ook een douche en lockers. En heel gelukkig ook een radiator naast mijn locker waar ik mijn fietskleding boven kan hangen te drogen. Zomers droogt het wat lastiger, maar dan heb je dunnere kleding :-)

  BeantwoordenVerwijderen